Співзасновники лабораторії Ескулаб заснували однойменний благодійний фонд

Сергій Дядюшко Фонд Ескулаб

Війна довела, що українці досить сильні та незламні. Після початку військових дій, кожен з нас зрозумів наскільки важливо підтримувати один одного, піклуватися про ближніх та залишатись людяними. Кожен день ми доводимо, що варто підтримувати не тільки людей, які постраждали в результаті війни, алей й хлопців ЗСУ, які кожного дня стоять на сторожі нашої безпеки. 

Сергій Дядюшко Фонд Ескулаб

У 2022 році 7 квітня на базі лабораторії Ескулаб почав свою роботу й однойменний благодійний фонд. Головні напрямки роботи благодійного фонду Ескулаб – закупівля та транспортування медикаментів та виготовлення сухих продуктових наборів. До центру фонду кожного дня звертаються не тільки волонтери, які здійснюють доставку провізії, засобів медичного призначення, засобів особистої гігієни та одягу на передову, але й звичайні громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах. Поспілкувавшись з співзасновником благодійного фонду Сергієм Дядюшко, стало відомо, що до дружньої команди Ескулабу входять не тільки волонтери, алей прості люди, яким не байдужа доля нашої країни та співробітники першої соціальної лабораторії. 

Сергій Дядюшко Фонд Ескулаб

В благодійному фонді Ескулаб займаються виготовленням енергетичних батончиків, які містять горіхи, злаки, мед, та сухих сублімованих продуктових наборів «Файна Зупка» та «Файний Борщик». Для таких наборів використовуються натуральні та безпечні овочі, крупи, зелень, які не містять пестицидів та інших шкідливих добавок. Головна особливість таких харчових наборів у тому, що всі інгредієнти висушують певним способом, завдяки якому зберігаються всі корисні властивості продуктів. Також, такі страви досить прості у приготуванні. Щоб приготувати борщ, рисову, горохову, ячневу, гречану чи іншу кашу достатньо витратити не більше 40 хвилин часу. Це досить зручно не тільки у польових умовах, але й якщо у вас часто вимикають електроенергію. Додатково варто зазначити, що з одного пакету сухого набору, вагою у 700 грам можна приготувати до 7-8 літрів готової страви. 

Також, фонд Ескулаб самостійно займається пошуком необхідних медичних препаратів, яких немає у мережах українських аптек, та здійснює їх доставку до медичних закладів, де лікують військових. Якщо ви хочете приєднатися до дружнього колективу благодійного фонду, ви можете звернутися до будь-якого відділення лабораторії Ескулаб, де вам нададуть вичерпну інформацію, що необхідно робити.