Особливості ліктьових автовишок

Ліктьова автовишка – різноманітність мобільного крана. Часто саме такі моделі використовуються в будівельній, комунальній та інших промислових сферах. Свою назву отримали завдяки решітчастій конструкції, що забезпечує граничну міцність і стійкість при виконанні робіт.

Особливість ліктьових автовишок, які вигідно придбати на сайті Rhinott.com.ua, – це збільшена по розмірах і міцна основа, закріпити яку можна на земній поверхні, що дозволяє безпечно працювати з важкими по масі вантажами. Для виконання робіт на більших висотах, прикріплена до конструкції стріла може розширятися. Операторська кабіна, зазвичай, розташовується на вершині стріли.

Переваги ліктьових автовишок

Однією з основних переваг ліктьових автовишок є їхня функціональність. Вони ефективно виконують широкий спектр завдань: ремонт та обслуговування фасадів різних будівель, встановлення та демонтаж рекламних конструкцій, банерів, вентиляційних систем і т.п. Ліктьові вишки здатні піднімати-опускати та переміщати вантажі вгору-вниз чи ліворуч-праворуч.

Ще одна беззаперечна перевага – максимальна безпека. Ліктьові автовишки оснащені спеціальними механізмами (крила-запобіжники, автоматичні системи блокування та іншими), що гарантує безпеку для операторів та навколишнього середовища. Також ліктьові автовишки вирізняються чудовою маневреністю, що дозволяє їм легко переміщатися вузькими вулицями чи по території складських приміщень.

Особливості ліктьових автовишок:

  1. Вантажопідйомність. Ліктьові автовишки можуть піднімати вантажі до кількох сотень кілограм. Вантажопідйомність напряму залежить від модифікації та компанії-виробника.
  2. Висота підйому корзини. Ліктьові автовишки можуть піднімати робочих з інвентарем на висоту до 30 метрів. Деякі моделі оснащені додатковими висувними секціями, що збільшує діапазон висот для виконання робіт.
  3. Мобільність. Ці автовишки самостійно добираються і переміщаються між робочими об’єктами і по будівельному майданчику. Завдяки хорошій маневреності вони швидко доїдуть до важкодоступних місць і будуть виконувати поставленні завдання там, де інші види автовишок працювати не можуть.
  4. Управління. Керуються ліктьові автовишки спеціальним джойстиком, що гарантує точніше керування і плавність руху, ніж керування важелями. Оператору простіше маневрувати маніпулятором, повністю контролюючи процес.
  5. Сфери застосування. Ліктьові автовишки використовуються в багатьох областях – від будівництва та транспортування вантажів до прибирання та обслуговування доріг. Також вони можуть використовуватись в цілях порятунку людей та майна при виникненні аварійних ситуацій.