Як вдало купити літні шини та не помилитися з вибором?

     Після холодів, щойно починає тепліти, для автовласників настає період, коли доводиться міняти гуму. І це не розкіш, а потреба. Адже їздити на зимову літу загрожує серйозними незручностями, і навіть небезпечно. Тому кожен, хто має автомобіль, має подбати про це наперед. Важливо вибирати на сайті MasterShina.com комплект не лише за ціною, а й враховувати багато інших параметрів, про які сьогодні й поговоримо.

    Головні відмінності

    Літні шини зазвичай кардинально відрізняються від зимового варіанту. Розглянемо це докладніше.

1. Наявність шпильок. У гумі для теплої пори року їх немає зовсім, адже вони призначені для захисту від ковзання під час ожеледиці.

2. Протекторний малюнок у зимових шин має глибші канавки та борозни. За рахунок цього дана конструкція може виглядати досить масивною.

3. Маркування. Літня гума на бічній поверхні зазвичай не має жодних піктограм, на відміну від зимової. На останній часто можна зустріти малюнок сніжинки або букву W, що означає, що вона підходить для снігу.

4. Зміна властивостей. При нагріванні під час їзди зимовий варіант шин стає м’якшим. Літній же, навпаки, здатний швидко остигати під час руху автомобіля і ставати твердим.

Які шини бувають?

      Купити літні шини можна у будь-якому автомагазині. Вони відрізняються за розміром, якістю, ціною та виробником. На ці параметри слід звертати увагу при виборі. Вирізняють кілька основних типів гуми.

• Всесезонні. Такий вид покришок підходить для помірного клімату, де не буває надто різкої зміни погоди та сильних морозів. Вони не підійдуть для засніжених трас і під час ожеледиці.

• Шосейні – мають спеціальні борозенки, що дають змогу стікати зайвій воді. Призначені для частої щоденної їзди та мають низький рівень шуму.

• Спортивні – підійдуть для тих, кому подобається швидка їзда. Такі шини відрізняються гарною властивістю гальмування.

     Таким чином, для того щоб придбати літні шини, потрібно знати їх основні характеристики та відмінні риси. Важливо звертати увагу на протекторний малюнок, щоб борозни на ньому були занадто великі, але при цьому й забезпечували хороший відтік води. Також гума повинна мати достатні властивості гальмування, особливо в тому випадку, якщо автовласник любить екстремальну їзду. Шини бувають всесезонні, спортивні та шосейні.